Schöck Isokorb по света

септември 8, 2023

Семейната компания Schöck Group е лидер в сферата на производството на готови за вграждане конструктивни детайли. С над 50 години опит в индустрията и присъствие в над 40 страни, компанията насърчава напредъка в областта на устойчивото строителство.

Termomost.bg е официален представител на Schöck за България в иновациите за прекъсване на топлинни мостове в строителство.

Вижте част от световните примери за енергийно ефективно строителство.

  • The Biotope - Лил, Франция

Биотоп е една от най-впечатляващите зелени сгради. Разположен в средата на важния европейски бизнес район Euralille, сградата създава силует, който е забележимо допълнение към градския пейзаж.

С този проект архитектите целят да създадат сграда, която съчетава здравословен микроклимат и има положителен енергиен баланс /произвежда повече електроенергия, отколкото консумира/.

За да се справят с топлинните мостове при балконите проектантския екип избира конструктивните елементи за прекъсване на топлинни мостове - Schöck Isokorb®.

Повече за термомостовете научете тук.

  • Пасивна сграда Linienstraße 23 - Берлин, Германия

Цялата фасада на сградата е в един цветови тон: мазилка, врати и прозорци, щори, дори номера на къщата – всички фасадни елементи са каменно сиви. Това подчертава принципа на пасивната къща: плътно затворена сградна обвивка. Фасадата е осветена от големи прозоречни отвори, както и голям балкон с изглед към градината

„За да отговорим на строгите изисквания за пасивна къща, термично разделихме връзката между стената и тавана на неотопляемия достъп до подземния гараж с Schöck Isokorb® XT тип Q. На балкона се използва Schöck Isokorb® XT тип K 40.“, обяснява инж. Йоханес Готаут от BCO Architekten в Берлин.

  • Nowon EZ House - Сеул, Южна Корея

Nowon EZ House е първият жилищен комплекс с нулево потребление на енергия в Корея. При построяването на комплекса са използвани най-новите технологии за пасивни сгради, някои от които са прилагани за първи път в страната.

Елементите за прекъсване на термомостове Schöck Isokorb® XT тип K и XT тип Z са приложени за предотвратяване на топлинните мостове в зоната на балкона.

Корея се намира в силно сеизмичен район, което по никакъв начин не възпрепядства прекъсването на термомостове със системата на Schoeck.

  • Great Mosquie - Алжир

Третата по големина джамия в света е сред портфолиото от обекти, изпълнени с техническите решения на Schöck.⁣⁣ Тази впечатляваща сграда се отличаваща с геометрична архитектура и бляскав правоъгълен двор, минаре с височина 265 метра със стъклена конструкция, което е най-високото минаре в Африка. ⁣

Някои от най-важните точки при изграждането на такъв мащабен проект, в този случай са избягването на топлинни мостове и свързаните с тях топлинни ефекти.⁣⁣

За да предотвратят появата на термомостове, изпълнителите на джамията се доверяват на Schöck, който като международен специалист за топлоизолационни продукти, предлагащ най-подходящото решение - Schöck Isokorb.

  • Civic Plaza - Съри, Канада

Със своите впечатляващи 52 етажа - Civic Plaza е пример за енергоефективно високо строителство. 37 от етажите на сградата са с балкони, които представляват потенциален проблем поради образуване на топлинни мостове.

Проектантският екип проучва различни варианти и се спира на изолиране на балконите от основната плоча с помощта на конструктивни елементи за прекъсване на топлинните мостове - Isokorb® T от Schöck.

Конструктивният топлоизолационен елемент, монтиран в плочата на сградата намалява до минимум загубите на енергия през топлинните мостове.

  • Comandante Ferraz Station - Кинг Джордж, Антарктика

Станцията е постоянно позиционирана изследователска база в Антарктика, кръстена на командващия бразилския флот Луис Антонио де Карвальо Фераз. Тежките климатични условия с огромни температурни разлики вън-вътре създават благоприятна среда за появата на термомостове.

За да се предотвратят топлинните мостове, проектантският екип разполага 218 конструктивни елемента Isokorb между вътрешната и външната конструкция от стоманени колони и външните стълбищни клетки.

Елементите за прекъсване на термомостове са подходящи за всички класове стомана и профили и са изработени от неръждаема стомана.

Научете повече за Schoeck Isokorb ТУК.Политика на бисквитките